بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

25 Eylül 2009 Cuma

Tavuklu Karnıyarık

Annemden öğrendiğim karnıyarığı geçenlerde Oktay Usta'dan aldığım fikir ve evde kalan az biraz tavukla bu şekle soktum, çok da güzel oldu doğrusu..
Malzemeler
5 patlıcan
1,tavuk göğsü2 patates
2 biber
1 domates
2 yem.kaş.tereyağ
1 yem.kaş.biber salçası
3 diş sarımsak
tuz,karabiber,kimyon
sıvıyağ
Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup yağda kızartıp kağıt havlu serdiğim tabağa alıyorum, ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ koyup salça,sarımsak,baharatları ve küp küp doğradığım tavukları soteleyip, borcama dizdiğim patlıcanların karnını keserek harcı bolca koydum ve patatesleri dilimleyip, üzerine 1 domatesi de rendeleyip, ardından salçalı su yapıp 180C fırında 20 dk pişiridim inanın yapılışı anlatmasından çok daha kolaydı.Afiyet olsun...

1 yorum:

Aysultan... dedi ki...

Tavuklusu da güzel oluyor ama kıymalısının tadı bambaşka bu mübareğin :)))
ellerine sağlık canımıniçi:)))

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri