Annemden öğrendiğim karnıyarığı geçenlerde Oktay Usta'dan aldığım fikir ve evde kalan az biraz tavukla bu şekle soktum, çok da güzel oldu doğrusu..
Malzemeler
5 patlıcan
1,tavuk göğsü2 patates
2 biber
1 domates
2 yem.kaş.tereyağ
1 yem.kaş.biber salçası
3 diş sarımsak
tuz,karabiber,kimyon
sıvıyağ
Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup yağda kızartıp kağıt havlu serdiğim tabağa alıyorum, ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ koyup salça,sarımsak,baharatları ve küp küp doğradığım tavukları soteleyip, borcama dizdiğim patlıcanların karnını keserek harcı bolca koydum ve patatesleri dilimleyip, üzerine 1 domatesi de rendeleyip, ardından salçalı su yapıp 180C fırında 20 dk pişiridim inanın yapılışı anlatmasından çok daha kolaydı.Afiyet olsun...
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
25 Eylül 2009 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Tavuklusu da güzel oluyor ama kıymalısının tadı bambaşka bu mübareğin :)))
ellerine sağlık canımıniçi:)))
Yorum Gönder