Malz.
*1 küçük kase kırık pirinç
*Su(tencerede üzerini basacak kadar)
*Süt(2 litre)
*Toz şeker(yaklaşık 1 kg)
*2 limon kabuğu rendesi
*1 paket nişasta
*Gülsuyu
*Üzeri için hindistancevizi ve tarçın
Yapılışı
*Pirinçleri yıkayıp suyla iyice ezilene kadar pişiriyoruz(su azaltıkca takviye yapılır), sütü,şekeri(kendi damak tadınıza göre az ya da çok koyulabilir) ekleyip, nişastayı suyla bir kasede ezip tencereye koyup,topaklaşmaması için hızlıca çırpma teliyle karıştırın.Limon kabuğu rendesi ve en son gülsuyunu koyup kıvamı gelince kaselere pay edilir.Üzerine süslemesi yapılıp soğuduktan sonra afiyetle bir oturuşta rahat 2 kase yenilir....
*Ben 18 kase elde ettim
Şimdiden tüm arkadaşlara hayırlı Ramazanlar diliyorum
Allah'a emanet olun...
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
22 Eylül 2009 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder