بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

25 Eylül 2009 Cuma

Bamya(Adana usûlü etli,ekşili,nohutlu..)

Kayınvalidemden aldığım bu tarif hayatımda ilk kez ağzıma bamya koymama sebep oldu, inanın mükemmel oluyor...
Malz.
Baymya(1 paket yaklaşık 750 gr buzluktaydı)
Tavuk eti kemikli daha lezzetli oluyor(arzuya göre kuzu eti de konabilir) miktarı size bağlı
5,6 tane domates
Biber salçası
Haşlanmış nohut
Limon
Sarımsak
Tuz
Karabiber
Nane
Sıvıyağ,tereyağ
Yapılışı
Tavuk etini tike doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz, salçasını koyup domatesleride ince doğrayıp(küpten küçük) içine alıp suyunu salınca nohutunu ve bamyasını ekleyip kapağı kapatıyoruz.Kaynayınca limonu sıkıp sarımsak ve baharatlarını ekliyoruz, yemeğimiz kısık ateşte çok lezzetli oluyor

2 yorum:

Aysultan... dedi ki...

Bu tarifde aynı şekilde :)))
bamyaya bayılırım,ellerine sağlık kuzum:)

Aysultan... dedi ki...

Bu tarifde aynı şekilde :)))
bamyaya bayılırım,ellerine sağlık kuzum:)

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri