Malz.
6 çay bardağı ince bulgur(kırmızı)
2,3 tane domates
1 bağ taze soğan
1 bağ maydanoz
1 bağ nane
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı biberiye salçası(acı)
1 limon suyu
Nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Sıvıyağ
Yapılışı
Öncelikle kayınvalidemin Adana’dan getirdiği kırmızı bulgurumu ayıklayıp geniş bir kabın içinde ılık suyla ıslayıp suyunu çekmesi için kenara aldım, ardından salça ve bulguru biraz yoğurup ardından tüm yeşillikleri ve domatesi ince ince kıyıp içine karıştırdım, ardından nar ekşisini ve diğer baharatlarını koydum, en son yağını ekleyip servise sundum..Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder