- Kereviz Bitkisi:Oldukça besleyici bir sebze olan kereviz A, B ve C vitaminleri ile başta fosfor olmak üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerir. Besin değeri ve faydası bakımından Allah'ın bir lütfü olan bu bitki pek çok hastalığa iyi gelir.
- Kerevizin Faydaları:
- Uyarıcıdır.
- Kandaki stresi hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir.
- Vücudu kuvvetlendirir.
- İştah açıcıdır.
- Ağız kokusunu giderir.
- Öksürüğü keser.
- Kanı temizler.
- Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir.
- Sivilceleri azaltır.
- Gaz söktürücüdür.
- Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur.
- Yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına faydalıdır.
- Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür.
- Mideyi kuvvetlendirir.
- Ağrıları giderir.
- Cilde tazelik ve parlaklık verir.
- Unutkanlığa karşı faydalıdır.
- Anne sütünü arttırır.
- Romatizma ve gut şikâyetlerini azaltır. (alıntı)
Önyargıları birtarafa itin ve harika lezzetten kendinizi mahrum bırakmayın derim ve böylesi uzun bir listenin ardından benim , Sezanur'un ve eşimin (sebze yemeklerine alışıyoruz yavaş yavaş...) bayılarak yediğimiz kereviz yemeğimin tarifini iftiharla sunarım...
Malzemeler
- 1kg. kereviz (iri 1 kök)
- 1 baş soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 havuç
- 1 patates
- 1 avuç haşlanmış nohut
- tuz , karabiber
Hazırlanışı
- Kerevizi kabuğunu soyuyoruz,yeşil saplarının dışta olanları atıp içte kalan kısmını 1cm kalınlığında doğruyoruz
- havucu ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
- Soğanı soyup,doğrayıp tencereye alıyoruz,üzerine yağı salçayı ekleyip karıştırıyoruz
- Ardından diğer malzemeleri ekleyip kavuruyoruz
- Baharatınıda ekledikten sonra suyunu koyup taşmaması için kapağı aralık bırakıyoruz.
- 20 dk sonra patateslerden birini alıp çatalla ezilip ezilemdiğini kontrol ediyoruz
- Eğer pişmişse yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp tencereye ekliyoruz...
İyi haftalar diliyorum..
Afiyet olsun...
12 yorum:
ben bizimkilere sevdiremedim kerevizi maalesef.o yüzden hiç pişmez bizim evde.
hmmmm mis gibi kokusu geldi biz ailecek cok severiz..ellerine saglik canimm
Ahh ne güzeldir zeytinyağlı kereviz,nasılda mis gibi kokar pişerken.Ama maalesef benim eşim ve oğlum yemedikleri için benim evde çok nadir pişirilir.Ama en azından vitamin alsınlar diye kereviz salatası ve sebze çorbasında kullanıyorum.
Neyse senden bir tabak aldım canım şimdi :)
Sevgiler
Merhaba. Zeytinyağlı kerevizi ben de severim. Hiç bu şekilde terbiyeli olarak yapmamıştım. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
Tubacım aynı yemeği annem bugün yapacaktı, ne güzel tesadüf:). Annem benim sevdiğim sebze yemeklerinden yapınca benim payımı da ayırıyor hep. Eşimin arası sebze ile iyi olmadığından bu tür sebze yemekleri için çözümü böyle bulduk biz:).
Yemeğin nefis görünüyor canım. Nohut eklemek süper bir fikirmiş. Ellerine sağlık.
Bu arada kereviz yemeyen eşlere çocuklara yedirme yolu mercimek çorbasının içine karıştırıp blenderdan geçirmek. Benim eşim o şekilde yedi, üstelik beğendi de:).
Sevgiler...
aslı
Bayılırım kerevize,harika olmuş...
Mimledim seni,bekliyorum canım...
gelin hanım iki gündür bloglarımıza giremedik,blogcu da ya tadilat var ya zafiyet,aksamaca evde de yoktum şimdi geldim,bu akşam insaallah,
yavas yavas tasınıncagım zaten,kutsalceyiz.com adresi artık benim...nerden bulştım ya valla hastalık gibi... neyse öptüm canısı sizi sevgiler Akdenize
Canım itiraf ediyorum bende sevmeyenlerdenim..:) ama dediğin gibi faydaları açısından tüketmek şart..
ellerine sağlık sevgiler
Canım seninkide çok güzel olmuş,nohutlusunu deneyeceğim mutlaka...
ellerine sağlık..
Sevgiler..
Canım şablonun çok hoş olmuş.Kerevi
ze bayılırım ellerine sağlık öptüm..
Yorumlarıyla beni mutlu eden tüm arkdaşalara sevgi ve selamlarımı iletiyorum...
Canım hayırlı cumalar selam ve dua ile..
Yorum Gönder