Yoğun ve bereketli bir haftayı geride bırakırken, sizlerle hem çok pratik, hem de çok kokoş bir lezzeti paylaşmak istedim arkadaşlar :) Tarifim portakal ağacına aittir. Sizi bilmem ama ben bu humaları çok seviyorum, eşim ağzımda kekremsi bir tat bırakıyor derdi ve pazardan aldıklarımın büyük bir bölümünü ben tüketirdim ama bu şekliyle iki tanesini götürüveriyor Hakan Bey ;) Hele Sezoş o kadar seviyo ki , mutlaka deneyin derim, selam ve dua ile hayırlı haftasonları diliyorum..
Malzemeler
- 2 tane Antakya Hurması (iyice olgunlaşmış)
- 1 muz
- 2 tatlı kaşığı bal
- 2 avuç dövülmüş ceviz, hindistan cevizi, fındık, pasta süsü vb.
- Hurmalarımızı yıkayıp kabuklarını soyup, çekirdeği varmı diye kontrol ettikten sonra rondoya koyuyorum, içine balı da ekleyip iki tur döndürüyorum.
- Kuplara doldurduğum hurmaların üzerine küp küp muzları doğruyorum
- Kırılmış cevizleri serpiştiriyorum, pasta süsünü de serpiyorum ya da hindistan cevizini..
*******************************************
Sevgili arkadaşlarım tatesal, meraklı beti ve şengülcehertürden beni mimlemişler :))
Sevdiğim 5 koku...
- Deniz kokusu (Antalya'da yaşayan birisi olarak...)
- Dünyam herşeyim kızımın, Sezanur'umun kokusu...
- Tarhana çorbası kokusu
- Yumuş'un mavi olanının kokusu :))
- Burberry :)
- Nergis kokusunu da yazmazsam içimde kalırdı :))
12 yorum:
eskiden bende yemezdim hurmayı ama saolsun eşim sayesinde alıştım heleki benim çikolatalı diye tabir ettigim içi kahvemsi olanlar eminimki onlarla daha da lezzetli olacaktır.ellerine salık mutlu hafta sonları.
Bi kere ona Trabzon Hurması derlerrr:)) Pazarlarda da öyle satılır hıh:)))
Ben de tek başına yiyemiyorum hurmayı, hakikaten ağzımda kekremsi bir tat bırakıyor. Bir arkadaşım yapmıştı bu kuplardan, enfes oluyor.
Ellerine sağlık canım..
bende hurma yiyemeyenlerdenim ellerine saglık çok güzel görünüyor belki böyle yiyebilirim şifa niyetine
inanmiyorum!!!iki tane iyice olgunlasmis hurmalarim vardi tamda ne yapsam diye bir arastirayim diyordum karsima cikti bukadar olur yani;)))
ellerine saglik canimm tesekkur ederim:))))
Tubacım mim için teşekkür ederim :) Hemen cevaplıyorum. bu arada o hurmaya ben de bayılırım. Onun ağzı burmayan bir çeşidi var. Elma gibi sert ama inanılmaz lezzetli ve kabuğu da ağzını burmuyor. Kum hurması deniyor Adanada da satılır Antakyada da. Bulabilirsen almaya çalış. Sevgiler...
Canımbenim en çok sevdiğim meyvedir bizde cennet meyvesi deniyor:))))
Ben bu tarifi yemekteyizde görmüştüm eşimde çok seviyuor benimkide arşivde bekliyor yayınlanmak için:)))
Ellerine sağlık kuplarda ayrı bir şık durmuş:)))
Ben hiç sevmem ama anneciğim bayılır ,onun için okudum hemen.. lezizdir eminim.. hem de çok faydalı...ellerine sağlık..
sevgiler..
Canım ben bu hurmayı tek yiyemem,bu şekliyle denemedim belki yerim canımcım:)
elelrine sağlık güzel görünüyor ...
Karamelcim çok teşekkürler canım,
papatyam aslında biz bu meyveye başka birşey deriz ama biraz müstehcen bir adı olduğundan, eşimin memleketinde de Antakya Hurması dendiğinden böyle dedim bende:))
her yörede farklı işte:)
fatma'cım,huriş'cim, esin'cim, aslı'cım, pelin'cim ve güzeller güzeli aysultanım:)) çok çok teşekkürler tatlişkolarım, hepinizi çok öpüyorumm:)
güzel fikir canım denemek lazım hurmayı ramazanda orucumu açmak için oda sünnet diye zorla yiyorum malesef:))
bide canım sorunun cevabını meil olarak attım ulaşmassa haber ver burdan yazayım ok öptüm:))
tub@'cım biraz geciktim biliyorum mimini cevapladım..
canım maşallah döktrmüşsün gene marifetli hatun:) ben bu hurmayı çok seveim hatta geçenlerde faydalarını okudum kalbe çok faydalıymış afiyet şifa olsun annesinin kızını kocaan öperim:) sevgiler
canım bu tarifi gerçekten denemek istiyorum çünkü antakyalıyım tam da mevsimi bol bol yiyorum ama meyve şekliyle hiç böyle tatlısını yememiştim teşekkürler .
Yorum Gönder