Geçen hafta Sultan arkadaşıma gitmiştik (önceki paylaşımımda bahsetmiştim) işte o gezmenin resimleri...
*Muhallebili Kadayıf
*Mahlepli ve Susamlı Tuzlu Kurabiye
*Yağsız Kolay Kek
*Hindistan Cevizli Havuçlu Cezerye (Oktay Usta) bu tarifi de sevgili arkadaşım Aslişko'nun (pembe tatlar) Bisküvili Pastalar etkinliğine yolluyorum ve kolaylıklar diliyorum...
*Bisküvili Pasta (bu tarifim de pembe tatlar bisküvili pastalar etkinliğine :))
**Yağsız Kolay Kek
Malzemeler
- 3 yumurta(oda ısısında)
- 1 su bar. toz şeker
- 2 su bar. un(elenmiş)
- 1 su bar. süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bar. süt ve 1 yemek kaşığı neskafe
- yarım paket hazır çikolata sos ve 1 bar. süt.
- Hindistan cevizi
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserde karıştırıyoruz ve unu eleyip ardından diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Önceden ısıtıığımız 185 C fırında, yağlayıp unladığımız baton kek kalıbında pişiriyoruz (fırının kapağını ilk 15 dk.kesinlikle açmıyoruz)
- Piştikten sonra resimdeki gibi dilimleyip neskafeli sütle ıslatıyoruz ve çikolata sosu tarifteki gibi (yarım ölçüde) hazırlayıp dilimlerin üzerine döküp, hindistan cevizi ile servise hazır...
**Hindistan Cevizli Cezerye
Malzemeler
- 2 orta boy havuç
- 1 su bar. su
- 1 su bar. toz şeker
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 paket vanilya
- 1 çay bar. kırılmış ceviz ya da fındık
- Hindistan cevizi
- Havuçları soyup rendeliyoruz.Bir tencerenin içerisine alıyoruz.Toz şekeri, suyu koyup ocağın altını yakıyoruz.
- Havuçları iyice pişene kadar kaynatıyoruz.Kıvamı mavun gibi olacak.
- Ocaktan alıp içine bisküvileri kırıyoruz.
- Vanilyayı, cevizi koyup tahta kaşıkla ağır ağır karıştırıyoruz.Kıvamı koyu olacak.
- Hazırladığımız harcı soğumaya bırakıyoruz.El dayanabilecek ısıya gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruz ve servis tavağına diziyoruz.
**Kolay Bisküvili Pasta
Malzemeler
- 4 su bar. süt
- 1 su bar. şeker
- 3,5 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 yemek kaşığı kakao
- Süt,şeker,un ve nişastayı muhallebi gibi pişiriyoruz ve ıslattığımız borcama yarısını döküyoruz ara kata bisküvileri koyup ,mıhallebiden çok az ayırıp içine kakaoyu katıp bisküvinin üzerine ince bir kat şeklinde döküyoruz ve kalan muhallebiyi en üste döküp, hindistan cevizi ve kakao serpip buzdolabında dinlendiriyoruz, iki saat sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Hepinize iyi haftasonları diliyorum...
Selam ve dua ile kalın...
9 yorum:
eskiden yemezdim ama şu aralar bizim evin favori atıştırmalıgı oldu diyebilirim .ellerinize salık.
Canım geldim:))
Elerine sağlık her ikiside nefis gözüküyor canım...
Katılım için tşkrlr yine beklerim:)
hmmm herikiside nefis gorunuyor...ellerine saglik canim sevgilerimle
maşallah cici kızın çok şirin şimdiki çocuklar bir akıl küpü.:)
ellerine sağlık bu cezeryeyi bende çok severek yapıyorum.sevgiler
sevgili karamel mutfakta çok teşekkür ediyorum..
Aslı'cım teşekkürler, evet yine katılacapım :)
Huriş'cim teşekkürler canım:)
Çok değerli neşeli günler ellerinden öpüyorum:))
Kızın çok şeker maşallah,sofradakilerde nefis.. ellerine sağlık...
Maşallah yavruya :)
İkinizinde ellerine sağlık o halde:))
olsa da yesem hihih:)
Ppelin'cim ve papatya prensesim sizler gelin yeterki özel olarak yaparım :)
Merhabalar...
Etkinlikte beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum...
Sevgilerimle..:)
Yorum Gönder