Bir Salı yorgunluğu daha.. Semt pazarım var Salı günleri ondan.. üstüne balık düşkünü oluşum her hafta Salı akşamları ellerimin kokması ( ne kadar yıkasam da yine de siniyor bir kere..) ama yemek sonrası kahve keyfimde hepsi hoop uçup gidiyor :) Sezanur’ u bahane ediyorum “ çocuğun balık yemesi lazım..” diyerek aslında tamamen kendi nefsime yönelik bu balık olayı, çok seviyorum napim :)
Fotoğrafı geçen hafta kayınvalidemde çekmiştim ama bugün de akşama aynı menü var..
Fırında hamsiyi lavaş pideyle mutlaka denemenizi öneririm..
Malzemeler
- 1,5 kg hamsi
- tuz, karabiber,kimyon,kırmızı toz biber, sıvıyağ
- 4 soğan
- 1 limon
Yapılışı
- Hamsileri önce bıçakla kafasını kesiyorum ve sırtının kılçığını üst kısımdan kuyruğuna kadar çekip, omuriliğini de çıkarıyorum (zahmetli oluyor ama inanın bu hali çok harika oluyor)
- İyice yıkadıktan sonra önce baharatları döküp tepsiye resimdeki gibi diziyorum
- Soğan ve limonları halka halka doğrayıp balıkların üzerine dizip, önceden ısıtılmış 185 C fırında iyice kızarana kadar pişiriyorum
Afiyet olsun...
12 yorum:
Canım tam yemek vakti süper bir görüntüyle karşılaşınca iştah patlaması yaşadım..:)
afiyet olsun size..sevgiler
merhaba tatlım balık çok güzel bende çok severim hamsiyi ama bide kokusu olmasa çok güzel olacak ellerine sağlık bitanem
hamsi aslında en çok sevdigim balık türü ama nedense tavasını daha çok severim malesef burada tazesi olmasada şu aralar dondurulmuşunu bulabiliyorum.ellerine emegine salık canım.
yurt disinda hamsi bulmasi zor.turkiyedeyken annem her hafta alirdi,yaninada salata yapar yerdik.ne guzeldi ya.simdi hamsiyi bulmakta zorlaniyoruz.yurt disinda olunca ,zor oluyor.ellerinize saglik.
hamsi bol soganla cok güzel oluyor...
Buralarda taze yok olsada yapip yessek :)
ellerine saglik canim
Canim hamsiye kim hayir diye bilirki ben bayilirim hele böyle nefis görünürse hic hayir diyemem ellerine saglik afiyet olsun sevgiler.
canım ellerine sağlık.. nefis.. bende balığı çok severim..lavaş ile tavsiyeni deneceğim:)
sevgiler...
Oh tam benlik,hem sağlıklı hem leziz.Kiloda yapmaz hem:))Ellerin dert görmesin canım benim afiyet şeker olsun...
amanınnnn balık mı oyy oyy gelde yeme ellerınıze sağlık
off off kokusu geldi valla kızım doğurana kadar gelmiycem birdaha bloğuna bu ne yaw:))canım çekiyo:))
ellerine sağlık öptüm
Ben balığı en çok kızartma seviyorumm. Bi de mezgit olcak ahhh:)
Sen Antalya'dasın, neden bize Akdeniz balıklarını tanıtmıyorsun canım.
Mesala Milanur:)
Canım tatlı postuna geldim yok geçmiş olsun inşallah geçer hayatım Allah şifa versin.Bayram ağrılı geçti demek :(
balıkta nefis olmuş,ellerine sağlık...
Yorum Gönder