بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

15 Şubat 2012 Çarşamba

Midye Tatlısı

Selamlar..
Midye tatlısı resmim arşivimden, mükemmel bir bayram tatlısı olmuştu kendileri, biraz emek istiyor ama sonuç harika :) (en çok da Hakan ve ben yemiştik) internette biçok tarif vardı mayalı ve kabartma tozlu tarifler..benimki kabartma tozu ile yapılandan..
şuan beyza hanım kucağımda ve pc.ye dokunmamı istememesi sebebiyle yazıyı kısa kesmek zorundayım,selamette olunuz..

Malzemeler:
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı süt
-1 adet yumurta
-1 paket kabartma tozu
-bir tutam tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: 1çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Açmak İçin:Nişasta
İçi İçin:Ceviz 

Şerbeti İçin:
-3 su bardağı su
-3 su bardağı şeker
-1/2 limon suyu


Hazırlanışı:İlk önce şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın...
Hamur için malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak...
Hamurun üzerini örtüp 20dk dinlendirim.
Hazırlanan hamuru altı eşit bezeye bölüp bütün bezeleri nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın...
Açılan hamurları üstüste koyarak merdane yardımı ile açmaya devam edin hamuru iyiye büyülttükten sonra rulo sarıp 1cm genişliğinde kesin...
Kesilen ruloların ortasına avuç içiyle bastrıp cevizkoyun ve kapatıp tepsiye dizin....
Üzerlerine fırça ile tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve sıcak talının üzerine soğuk şerbeti döküp soğuyunca servis yapın....
Afiyet olsun..


deteylı resim için Aslı arkadaşımın bloguna tık tık..

8 Şubat 2012 Çarşamba

Ispanaklı Pasta

Geçtiğimiz hafta sonu havaların ısınmasını fırsat bilip kızlarla pek güzel gezmiştik iyi de etmişiz hani çünkü uğurladığımızı sandığımız kış öyle bir geri döndü ki..hafta başı okullar bile tatil edildi..fırtına vs çok şiddetli çok..hele ki dersimizde Mürselat suresini işlemiş olmamız gökgürültülü fırtınalı gecelerde benim çok daha fazla düşünmeme sebep oldu..gerçekten dehşet ayetleri var..okumak için buraya tık
Kızlar ise hamdolsun iyi Beyza'mın üstteki 4 dişi aynı anda çıkıyor, yavrum ondan biraz huysuz onun dışında gayet hareketli cimcime, Seza'm ise öyle meraklı ki, 5 yaş malum sorduğu soruların ardı arkası kesilmiyor bazen "azcık soru sormadan dursan annecim.."dicek oluyorum hanfendinin cevabı da hazır " anne! öğrenmem için sormam gerek!"...şimdinin çocukları zor zor :)
Ispanaklı pastanın tarifi ise Oktay Usta'nın Çay Saati kitabından
Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bar.toz şeker
  • 2 su bar un
  • 1 pak vanilya
  • 1 pak kabartma tozu
  • 1 paket toz şanti
  • 1 su bar. haşlanmış ıspanak püresi
  • 1 su bar. süt
Kreması için,
  • 2 su bar. süt
  • 1 çay bar. toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
Hazırlanışı
  1. Karıştırma kabına oda ısısındaki ymurtaları kırdım toz şekeri ekleyip mikserle köpürttüm,
  2. Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp robotta püre haline getirdim ve yumurtalı harca ekledim, karıştırmaya devam,
  3. Üzerine un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yine karıştırdım ve karışımı pasta çemberine döküp 170C fırında 30 dk.pişirdim ve fırından çıkıp soğumaya alıyoruz(ben genellikle pandispanyaları bir gün önceden hazırlıyorum)
  4. Bir tencereye süt, şeker, unu koyup çırpma teliyle karıştırarak pişirdim ve soğumaya bıraktım, toz şantiyle soğuk sütü köpürtüp soğumuş olan kremaya iki kaşık koyup karıştırdım.
  5. Pasta kekini üçe böldüm(ikiye de bölünebilir) hazırladığım kremadan sürdüm, en son katı koydukdan sonra elimle biraz bastırıp bıçakla kenarlarını düzelttim.
  6. Kekten çıkan parçaları robotta geçirip, pastayı krem şantiyle kapladıktan sonra robotta çektiğimparçaları serptim, buzdolabında iki saat dinlendirdikten sonra pastamız servise hazır.
Afiyet olsun :)
 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri