بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

5 Haziran 2010 Cumartesi

Şehit Furkan'ım...

O kayseri fen lisesinden mezun..19 yaşındaydı, hedefi ise doktor olmak...doktor olup insanlara yardım etmek ve yardıma Gazze'den başlamıştı...Mavi Marmara gemisindeydi..sabah ezanını okuyan arapların hoş sesi yankılanırken... gemiye  israil askerlerin saldırısı sonucu kafasına 5 kurşun sıkıldı Furkan'ın...
hepsi bir yana aklımın almadığı tek bişey...

nasıl olurda bir insan...bir insanın yüzüne bakarak kafasına 5 kez ateş edebilir???....................

o ölmedi biliyorum...

"Allah yolunda oldurulenlere 'oluler' demeyin Aksine onlar diridirler ancak siz fark edemiyorsunuz"
(Bakara, 2/154)

 
 ama Furkan beni başka etkiledi işte...

belki eşimle bebek sahibi olmadan evvel oğlumuz olursa adı Furkan olsun dememizdendir, belki de kızımın " anne benim kardeşim olursa adı Furkan olsun lütfen anne lütfen..." diyişinden mi bilmem?
(yanlış anlamayın öyle erkek çocuk takıntımız asla yokk..böyle bi cahilliği yapmayacak müminleriz elhamdülillah...sadece Furkan-hak ile batılı birbirinden ayıran lafzı eşimle beni ayrı bi etkilemiştir..)


işte böyle...


kelimeler boğazımda düğümlü...


haydi sizlerde Furkan'ım şehidim yiğidim için bir fatiha...

14 yorum:

Sena Çeyiz dedi ki...

Ona şehitlik müjdelendi ya biz, bu vahşete eliyle, diliyle karşı koyamayanlar. Yazık bize...
Filistinde nice Furkan'lar şehadetin şerbetini içti. Nasıl mı 5 kurşun sıkılır, nasıl çocukların üzerine düştüğü yeri yakan, parçalayan, bana havai fişeklere baktırmayan bombalar atılır. Cevap aynı vicdan yoksunu, dünyalık yaratıklar, cehennemin odunları. Daha onlara ne denir :(
Allah size de Furkan nasip etsin, , Allahın salih kullarından olsun inşAllah.

sumeyye dedi ki...

hel de 45 cm den sıkıldıgını duymak.. bu kadar korkaklar ıste! bu kadar acız! bu kadar lanetlı! sankı şeytanın askerlerı!
ama sunu da bılıyoruz kı sehıtler ölürken acı hıssetmez! çok özel sehıtlerden bırı oldu furkan ıns..

Adsız dedi ki...

Tubacığım,
aynı duyguları paylaşıyoruz,bu gemi olayı ve özellikle Furkan’ın ve tabi diğer kahramanların şehadeti beni çok etkiledi.

Furkan benim büyük oğlumla aynı yaşta sayılır ve o da lise son sınıf öğrencisiymiş,benim oğlum da lise son öğrencisi,inanırmısın Furkan’ın annesine gıpta ediyorum,neredeyse her duyduğumda düşündüğümde gözlerim sulanıyor,kendime hakim olamıyorum.

Bülent Yıldırım Ankara’ya gelmiş ve yardım filosu ile ilgili düzenlenen programda konuşmuştu,benim büyük oğullarım da gitmiş kendisini dinlemişlerdi,programda çekiliş yapılıp bir kişi de gemiye binip gitme hakkı kazanacaktı,Furkan yaşında ki oğlum,”bana çıkarsa ben de giderim”demişti,ben de sınava çalışması gerektiği için izin vermem dedim.Şimdi kendimden utanıyorum,Furkan da sınava girecekti ama en güzel makama ulaştı,söylenecek o kadar çok şey var ki…

Bu olaylar dediğim gibi beni derinden sarstı…

Unknown dedi ki...

Tubacığım benide en çok etkileyen onun güzel şehadeti ldu ..Ondaki o güzel yürek bir başkaymış gerçekten ..oğlumda bir başka Furkan olduğu için kardeşim evladım gibi geldi banada..

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

RABBİM RAHMET EYLESİN .MEKANI CENETTİR İNŞALLAH. AİLESİNE SABIRLAR..
VAHŞETİN ACIKLAMAIS OLMAZ TUBACIĞIM..İNSANIN GÖZÜNÜ KAN BÜRÜDÜNÜMÜ HİÇ BİR ŞEY GÖRMEZ İSRAİL GİBİ...

MERHABA dedi ki...

Furkan kardeşimizin yardım gemisinde şehid olması beni çok etkiledi yaşıtları dünyalık zevk ve sevdalar peşindeyken o insanlık
uğruna yollara düştü.Ailesine sabırlar diliyorum size de bu duygulu paylaşımınız için teşekkür ediyorum.Sevgilerimle...

tub@ dedi ki...

sena çeyiz; inşallah Rabbim bize de nasip eder böyle yürekli bir Furkan...

sümeyyecim...söylemek istediklerimin içimde sakladıklarımı söylemişsin..ve daha neler var neler...o kesinlikle çok özel bir şehit..

hatice ablacım...aynı duygular içindeyiz...dua etmek lazım...sabır diliyorum...

sevgi'cim güzel Furkan'ı nı Rab size bağışlasın...hayırlı bir kul olsun...

neşe öğretmenim Rabbim sana da inşallah Furkan nasip etsin(amin)

merhaba, s.a. değerli yorumunuz için teşekkürler..bende ailesine sabır diliyorum...


dua ile...

Lila ve Mor dedi ki...

Sözün bittiği yer burası... O kadar canım yandıki olayı ilk duyduğumda dersteyim bişey yapamıyorum, kendimi hayatım boyunca hiç bu kadar aciz hissetmemiştim. Sonra düşündüm onlar taraflarını belli etti şehadet şerbetini içti. Ne mutlu o yaşta o bilinçte bir genç imrenmemek mümkün değil.

TATESAL dedi ki...

Furkana rabbim rahmet eylesin,o şanı yüce bir mertebeye erdi...Ne mutlu ona...

Aysultan... dedi ki...

Tuğbam dua dua dua hadi toparlanmak lazım artık biraz...

Unknown dedi ki...

Ben Furkan şehidimizin anne babasını tebrik etmek istiyorum. Bu devirde ne yazık ki yaşıtlarının büyük çoğunluğu kimlik arayışı bunalımlarındayken bu arayışın içerisinde yanlış yollarda yok olup giderken Furkanı şuurlu yetiştirebilmişler maşallah.
Furkan,doktor olup hayatlar kurtaramadı ama kendi ahiret kurtuluşuyla yaşıtlarının şuurlanmasına örnek olmuştur inşallah.

nurşen dedi ki...

Ah tubacım,sevgili furkan ciğerimizi yaktı gerçekten,şehitler ölmez ewet ama bu düşünce ciğerimizin yangınını söndürmüyor.Rabbimden ailesine sabırlar diliyorum.
Sevgiler

nurşen dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım,blogcanlarım Blogkulübü'nde 15 gün sürecek olan Yemekteyiz etkinliği başlıyor, etkinlikte evsahipliğini ben ( http://nursen-yemek.blogspot.com/ ) yapacağım.Konuklara ikram edeceğimiz yemekler sizin elemeğiniz olacak.Yemek tariflerinizi 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' göndererek kendi sitenizde yayınlayıp,bana haber vererek etkinliğimize katılabilirsiniz.Bende yemek tariflerinizi resimleri + sitenizin linkiyle benim bloğumda, bir menü oluştuğunda yemeklerinizin resimleri + sitenizin linkiyle Blog Kulübünde yayınlayacağım.Yemek tarifleri 6 kategoriden oluşacak,isterseniz sadece bir kategoriye,isterseniz bütün kategorilere tarif gönderebilirsiniz. Yemek tarifleri için kategoriler şöyle ;
1) ÇORBA
2) APERATİF
3) SALATA
4) ANA YEMEK
5) ZEYTİNYAĞLI
6) TATLI
Bu devatiyeyi okuyan bütün blogcanlarımı etkinliğe davet ediyorum

Betül Özbir dedi ki...

s.a canım benim özledim seni ya nerlerdesin,yoğunluğumdan oğlala hastane maceramız,vs unuttum sizi,neyse canım benden kocaman sevgiler,duam seninle,

Rabbim kardeşlerimizin yardımcıları olsun,bu vahşet birgün gelir onları bulur..amin

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri