بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

30 Mayıs 2010 Pazar

Fırında Çipura

Son günlerde sağlıkla ilgili durumlar bizi ailecek çok üzdü...kayınpederim ameliyat oldu, ardından Sezanur'un üst solunum yolları iptal..benim sağ kulağımında önce hafiften ardından külliyen duymamaya başlaması (bununla ilgili hoş bir anı olacak sevgili arkadaşım Nuray Ablamla olan telefon konuşmamızı size anlatmazsam çatlarım ::)

nuray abla - s.a. tubaaa
ben - a.s. ablacımm nasılsın?
nuray abla  - elhamdülillah tuba'cım az evvel Esin' le konuştuk yarın ki randevumuz iptal biliyomusun?
ben  - nee eşimlemi konuştun hayırdır ya? Hakan'ın numarasını nerden buldun ki ?
nuray abla - tubaaa yanlış anlama ama "sağır duymaz yakıştırırmış" eşini napim kız bennnn? Esin Esinnnnn  :)

koptuk ahahahahha:))

Elhamdülillah durumum(muz) şimdilik iyi bende tedavimi oluyorum efendim östaki borumda tıkanıklık varmış (yaa bi de hastane maceram var ki... işitme testinin yapıldığı yerde  kapadılar beni bi odaya elimde de mikrofon.. ben sesimin gittiğini farketmemiştim yani kız yerine geçip cihazı açıcak filan sanmıştım ve elimdeki mikrofona " bir off çeksemm karşıkii dağlarr yıkılırrrr diyip gülerken" işitme testini yapan kız bana demezmi istek şarkı alıyomusunuz diye :))  ben tabi kıpkırmızı :)))

Efendim cici balığımızın tarifine gelirsek  tabi o kadar hastalık vs uğraşırken kendime bir balık ödülü vermezsem olmazdı  (ne kadar balıksever olduğumu yakın arkadaşlar bilir)
Tarifi ise çok kolay..

Malzemeler
  •  3 adet çipura
  • 5 adet patates
  • 2 havuç
  • 2 soğan
  • 2,3 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, kimyon, kekik
  • yeterince sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağ
  • biraz su
Yapılışı
  1. Balıkcımdan temizlenmiş şekilde aldığım balıklarımı iyice yıkayıp üzerine resimleki gibi kesik atıyorum ki içide iyice pişsin.. önce tuzlayıp ardından baharatlarını ekleyiyorum ve güzelce  avşarlıyorum,(yani elimle baharatları yediriyorum) 
  2. Halka halka doğradığım soğanları ve sarımsaklardan balığın içine koyup, balıkları  fırın kabına alıyorum.
  3. Kalem şeklinde doğradığım patatesleri tuzlayıp yağlıyorum, havuçları da doğrayıp aynı işlemi uyguladıktan sonra balığın yanlarına serpiştiriyorum.( fırın kabına  çok az su ekliyorum ki  kuru olmasın)
  4. Üzerine sıvıyağ gezdirip önceden ısıttığım 170 C fırında 20 dk kadar (sürekli kontrol ederek pişiriyorum)
  5. Piştikten sonra tereyağını bıçakla attığım kesiklerin yerlerine yerleştirip kapalı fırına sürüyorum ve yağı eriyince hemen servis ediyorum...
Afiyet olsun :)

9 yorum:

MÜNSTER dedi ki...

S.A sevgili arkadasim... Öncelikle kayinpederinize ve size gecmisler olsun dileklerimi iletiyor ve baliginiz icin de afiyet, sifa olsun diyorum... O ne sahane bir görüntü öyle.... Ben de tam bir balik hastasiyim.... Sevgilerimle, hayirli haftalar diliyorum...

tatesal dedi ki...

Canım öncelikle geçmiş olsun hepinize....Aman kendine dikkat et ve tedavini ihmal etme...
balık iştahımı açtı çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,şifa olsun sizlere....

umutluhayat dedi ki...

çok geçmişler olsun.bslık çok güzel görünüyor

aleyna dedi ki...

GÜLÜM ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.SEZANURADA SANADA VE KAYINPEDERİNEDE .ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM.BALIK CANAVARI .YİNE GÖTÜRMÜŞSÜN BALIKLARI.ŞİFA OLSUN.

lilavemor dedi ki...

canım çok geçmiş olsun hepinize:( Allahım şifa versin bu arada balıkların da harika ellerine sağlık

NarincE dedi ki...

Geçmişler olsun hepinize. O işitme testinden oğluma da yaptılardı, aman aman geçsin böyle tatsız günler.
Balık daha güzel, ondan konuşalım, bir an önce iyileşin de.

Melekperim Su dedi ki...

Canım, harika görünüyor. Karnım nasılda aç anlatamam... evde balıkta yok izninle bunu alıp gedebilirmiyim:)))))))))

Anlayamazsin dedi ki...

selamun aleykum.

gecmis olsun tuba.rabbim kayinpederine,sezanura ve sena sifalar versin.
rahmana emanetsin.

Oznur dedi ki...

baligi cok severim cok guzel gorunuyor ellerinize saglik

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri