بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

19 Mart 2010 Cuma

Ceylan Palamutu


Evet  evet biliyorum resim pek de iyi değil ama siz lezzetinden haber sorun..

Sevgili arkadaşım Sultan' larda yenilen güzel bir akşam yemeğinde resimlenmiş ve afiyetle yenmiştir mübarek balık :)
Sultan'ın eşi Hakan Ç.(eşimin de en yakın arkadaşıdır) zıplınla dalar hemen hemen hergün ve bu mübarek balığı da kendisi vurmuş o kadar lezzetliydi ki anlatamam.. tabi üzerine sürülen tereyağının da etkisi olduğu kesin :)
Hepinize hayırlı bir haftasonu geçirmeniz temennisiyle..

Gelelim tarife..

Malzemeler
* Balık(biz ceylan palamutu kullandık ama siz istediğiniz balığı kullanabilirsiniz)
* Tereyağı, sıvıyağ
* Tuz, karabiber

Yapılışı
1.Ayıkladığımız balığı güzelce yıkayıp, tuzluyoruz
2. Fırını 200C getirip önce sıvıyağla yağlıyoruz sonra araları kesik atıp, tereyağları aralara sıkıştırıyoruz, birazda karabiber sürüyoruz.
3. Fırına veriyoruz ve 20 dk pişiyor :)
4.Sultan yanına havuçta dilimlemişti doğrusu harika atıştırmalık olmuştu :)

Afiyet olsun...

15 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Tubişimmm:)
Balığın her halini çok severim yapanında yayınşayanında ellerine emeğine sağlık bitanem öpüldün kocaman:D

ALEYNA dedi ki...

bacım gene götürmşsünüz omega 3ü .afiyet olsun canım benim.bu arada yeni görevin uğurlu olsun.RABBİM zihin açıklığı versin inşallah.çok güzel bir vazife

lezzet&marifet dedi ki...

ayyyy........gerçekten çok lezzetli olduğu tariften belli...tereyağı,karabiber ve balık..enfes....Sultan hanımın ellerine sağlık...sizede afiyet olsun...sevgiler...

!:.^:.:^:meraklıbeti:.^:.:^:.! dedi ki...

üfff afiyet olsun lezizdir eminim.eskiden balığı sevmezdim eşim sevdirdi bana bayılıyorum şimdi ama yağda değil mangalda pişipte geliyor eve:)))

Ekin Mutfagi dedi ki...

Pamuk ablam benim:))
Cok güzel olmus himmm:))
Eline yügreyine saglik...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım inan lezzetini tahmin edebilirim. Resimde bir sorun yok yani:)))))))))
Ellerine sağlık canım
sevgiler

SEVGİ dedi ki...

bALIK OLURDA LEZZETLİ OLMAZ MI?
Ceylan palamudu nasıl oluyor onu anlayamadım Tubacığım..

Anlayamazsin dedi ki...

selamun aleykum arkadasim,

demek dun bezelye pisirdin:)hani benim tabak nerede:)


afiyet bak olsun arkadasim:)hayirli pazarlar diliyorum.

rumma dedi ki...

Canım ne kadar iri bir balık , ilk defa görüyorum. Tadını pek merak ettim bak şimdi..:)

sevgiler

Gümüş Tepsi dedi ki...

yapanın eline sağlık.yiyenlere de afiyet olsun.hayırlı günler

kalpkurabiye dedi ki...

canımm ellerine sağlık bence görüntü harika lezzete sual olunmaz zatenn..

Yildiz dedi ki...

Tuba
bak canım bu balık sana çok kızmış valla dişlerini çıkarmış :))
Ellerine sağlık canım size afiyetler şifalar olsun balığı çok severim kim avladı demiştin ??
Hııı
o arkadaşınında ellerine sağlık...
Sevgiler canım...

Aysultan... dedi ki...

Tuğbam bazen fotolara değil tarifin içine bakmak gerek:)))
bu balıkta eminim nefistir,ellerine sağlık yapanın:)
öpüyorum seni güzel yanaklarından.

Cahide dedi ki...

Canım benim senin tam bir balık canavarı olduğunu bilmeyen mi kaldı?:))
ne mutlu sana,İnşaallah birazda o sevginden banada düşsün:))

bende alabalığı tereyağıyla kızartırım çok lezzetli olur canım.Biraz yerim işte:))
Bitanem bizi yeni sitemizde yanlız bırakmadığın için Allah razı olsun.
Rabbim hayır kapılarını üzerine açsın...

Nanny dedi ki...

Vivo in una città di mare e adoro mangiare il pesce , ottimo piatto!

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri