Selam :)
Eylül ayı meğer ne kadar mübarek ne de hoş bir aymış da benim haberim yokmuşş :) bundan sonra en sevdiğim ay kesinlikle EYLÜL:) sebebi ise efendim takvimler 1 eylül dedi sabah yağmurla uyandık Antalya'da :) ve geceleri klimasız uyumak meğer ne de güzelmiş :) Lakin Antalya'nın sıcağı öğle vakitlerinde kendini yine hissettiriyormuş..biz bugün Sezanur' la semt pazarına giderken anladık :/ dışarı çıkmamızla eve dönmemiz bir oldu..yavrucak eve gelir gelmez "lütfen anne bana duş aldır çok sıcakladım .."dedi :)) şimdi ise uyuyor prensesim bense bi yandan blogumu taşırken yorumları uçan harika böreğimin ve biberli ekmeklerin tarifini yenileyeyim ardında da kızılcık reçeli yapımına geçeceğim inşallah.. hepinizi öpüyorum arkadaşlar
Malzemeler
hamuru için;
- 1,5 kg.un
- 1 paket yaş maya
- 125 gr.tereyağı(yada margarin)
- 1 çay bar.sıvıyağ
- 1 yumurta
- tuz
- su
- tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun(suyunu ve ununu göz kararı ayarlayabilirsiniz, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak)
- mayalanmaya bırakın(yaklaşık 40 dk)
- 2 kg.ıspanak
- 1 kg.soğan (olabildiğince ince doğranır)
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- sıvıyağ (yaklaşık 2 çay bardağı)
- tuz, karabiber, kimyon
- (arzuya göre iç harca maydonoz ve nane de eklenebilir)
- ıspanak yıkanıp, yarım parmak uzunluğunda doğranır,haşlanır ve suyu iyice sıkılır
- karıştırma kabına alınan ıspanağın üzerine soğanlar doğranır ve diğer malzemeler eklenir.
- Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde bezeler alınır un serperek ince ince (tatlı tabağı büyüklüğünde) açılır ve içine harç konulup önce iki kenarı ardından alt kenar kapatılıp üçgen şekli verilir.
- 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- üzerine; ince kıyılmış 2 soğan, salça, tuz, karabiber, kimyon
- Artan hamurumuzdan yine cevizden biraz büyük parçalar koparıp avuç içinde açarak sonra da hazırladığımız soğanlı harçtan koyup tepsiye diziyorumen
- üzerlerine susam serpip, 200 C fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
not: resimde gördüğünüz gibi ayran vedilimlenmiş domates eşliğinde nefis oluyor, Adana yöresine ait bu şahane böreği denemenizi tavsiye ederim..
afiyet olsun...
13 yorum:
:)) Ohh ne güzel değilmi yağmur,onca yanıp kavrulduktan sonra..Allah rahmetini esirgemesin inşallah..sevgiler
Es-Selam
Eylül ayını ben de çok seviyorum :)
Börek ve ayran ooff,süper görünüyor,asla hayır diyemeceğim bir ikili..
Afiyet,bereket,şifa olsun inşaAllah
Muhabbetle
ELLERİNE SAĞLIK CANIM..AH SICAK HAVALARDA SERİN BİR YAĞMUR AHHH AHHH..
SEVGİLER
Nereye taşınıyosun bacım:)ohh mis gibi börek ve ekmek ikisinide istiyorum sahura ben :(
kuşum öpüyorum seni hayırlı sahurlar:)))
Ben anladım taşıyorum blogumu eski taşınmaymış o ayol kusura bakma emi:))
ellerine sağlık..biz buna katıklı ekmek diyoruz tadı nefis oluyor tek kelimeyle:))
Bereketi bol olsun..
Ellerıne sağlık afıyetler..
Sevgiler.
canımm ıspanaklı böreğe bayılırım bir de tulum peyniri katılacakki off:))
biberli ekmek ise hiç tatmadım bilmem nasıl olur:))
mutlu hafta sonları dilerim canım..
KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN..RABBİM HAYIRLARA VESİLE EYLESİN İNŞALLAH..
ımmmm her ikisinede bayılırım yaaa...
ellerine sağlık çok lezzetlidirler eminim.
sevgiler...
hayırlı bayramlar....
Hepsi birbirinden güzel
Ellerine sağlık canım
sevgiler
ELLERİN DERT GÖRMESİN TUBACIM SEZANURA ŞİFA OLSUN İNŞ,SEVGİLER
yahu osmaniye ye geldim geleli, hatay'ın bi ıspanaklı ekmeği (böreği) vardı şahane ondan yapmıyo mu fırınlar diye inleyip duruyodum hay Allah razı olsun içim soğudu valla.
Yorum Gönder