بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

17 Kasım 2010 Çarşamba

Meleğimin Doğumgünü

Evimizde çifte bayram kutlanıyor bugün :) Dünya güzelimin doğum günü bu akşam, hepiniz davetlisiniz :) Pastamın tarifi bayram sonu kısmetse..şimdilik bayramınızı en içten dileklerimle kutlayıp resmi paylaşıp kaçıyorum :)

Dua ile kalın...teşrik tekbirlerini unutmayın dostlar...Allah'a emanetsiniz...

..demiştim en son hani :) özellikle minikler için çok eğlenceli bir akşamdı hele ki eşimin çaldığı bağlama eşliğinde kuzenlerin ve zeyno kızın oynaması hepimizi kopardı :) tabi Sezoş hanıma gelen çamaşır makinesi ve calliou maskesi hanımın keyfinin tavan yapmasına ayrıca sebep oldu :) Pastamı ise yiyen herkesler çok beğendi :)
 Geçiyorum tarifine...

Malzemeler


  •  4 Adet Yumurta
  •  4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
  •  4 Türk Kahvesi Fincanı Un
  •  2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  •  3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  •  1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya



Kreması

  • 3 su bar.süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üzerine 
  • 1 paket krem şanti
  • 2 kutu rulo kat bisküvi
Yapılışı
  1. Pastanın kekini 2 gün öncesinden yapıp buzdolabına kaldırmıştım zaten, sonra ikiye böldüm ve kremasını pişirdim.Krem şantiyi hazırlayıp pastanın üzerine kapladım,birazını şanti torbasına koyup kenarlarını süsledim.Rulokatları yanlara dizip,kurdeleyle bağladım.çikolata ve şekerlerle süsledim.Süsleme konusu tamamen hayal gücünüze bağlı deneyenlere şimdiden afiyet olsun :)

10 Kasım 2010 Çarşamba

Şehriye Çorbası

Kış geldi malum eşimde öğretmen olunca ne kadar dikkat ederse etsin öğrencilerinden olsa gerek şifayı kapmış...dün akşam sadece tarhana çorbası içmek istiyorum dedi kalkıp hemen yaptım gayet iyi geldiğini söyledi bakalım bikaç güne umarım atlatır..erkeğin hastalığı da bi ayrı dert oluyor nazlı niyazlı filan :) Bu akşama da tam bir hasta çorbası terbiyeli tavuk çorbası yapıyorum ama arşivimde bekleyen bol limonlu benim en sevdiğim çorbalardan biri olan şehriye çorbam var :) Yapımı çok kolay deneyin derim..

Malzemeler

  • 3-4 domates
  • 1 çay bar.şehriye
  • 1 yemek kaş.domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaş.sıvıyağ
  • tuz, karabiber, nane
  • su
Yapılışı
  1. Domatesleri rendeleyip tencereye salça ve yağlarla alıp kavurdum,
  2. Suyunu gözkararı (yakşalık 5 su bar.yani 1 litre) ekleyip içine şehriyeleri ve baharatları ekliyorum.
  3. Sürekli karıştırarak(yoksa şehriyelerin dibi dutar) pişiriyorum.(şehriyeler şişene kadar)
  4. Baharatlarını ekleyip altını kapatıyorum.
  5. Servis tabağına alınca üzerine bolca limon sukıp mis gibi içiniz :))
Kıtır ekmekler için;
  • Bayatlamış ekmekleri teflon tavaya alıp az miktarda tereyağı ile kavurup çorbamın üzerine koyuyorum.

Not: ben genelde buzluğumda hazırladığım önceden hazırladığım tavuk suyu veya et suyundan da eklerim daha lezzetli ve şifalı olur..


Afiyet olsun...

6 Kasım 2010 Cumartesi

Üzümlü Alacalı Kek ve Papatya' ya Teşekkür


Blog camiasının prensesi deyince hepimizin aklına gelen tek isimdir :) evet doğru tahmin Papatya Prenses' in Sezanur ve bana yaptığı bu güzel sürpriz için ne kadar teşekkür etsem azdır :) İyi ki varsın güzel gözlüm ve iyi ki seni tanımışım :) Zaman zaman takışsak da  seni Allah için çok seviyorum bunu bil hehe :) 

Hediyelerin hepsi birbirinden güzeldi ama Sezoş için şekerlerin önemini sanırım resimdeki sabırsız kurabiye elden görüyorsunuz :) Bense peçete halkalarınamı sevinsem yoksa kitapçıma ilk gidişimde edinmeyi planladığım kitabamı sevinsem bilemedim yani o kadar sevindim ki, dilerim Rabbim'de seni sevindirsin canım (L)

Bizde bugün Sezoş' umla Bismillah deyip, kolları sıvayıp girdik mutfağa ve Papatya' nın güzel sitesinde karşımıza ilk çıkan tarifi uygulamaya geçtik, akşama inşallah geçtiğimiz günlerde küçük bir operasyon geçiren canım arkadaşım çılgın Ebru' ma  götüreceğim :) Biz malzemelerde küçük çaplı bikaç değişiklik yaptık malum evdeki malzemelerimize göre ama lezzeti harika oldu test edip onaylandı hatta keke karşı sabırsız olan minnoş Sezoş öyle bir daldı ki resmi kesip kırptım baya çünkü dilimlenmiş diğer yerlere cimcime kurabiye canavarı edasıyla daldı hehe :) 

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bar.toz şeker
  • 1 su bar. süt
  • yarım su bar. sıvıyağ
  • 2,5 su bar.sade kekun(sinangil marka)
  • 1 su bar.kuru üzüm
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
Yapılışı
  1. Oda ısısındaki yumurtaları toz şekerle iyice çırptık, süt,sıvıyağ, un ve yıkanmış suyu süzülmüş ve küçük küçük doğranmış üzümleri ekleyip karıştırdım
  2. Yağladığım kek kalıbına kek karışımının yarıdan fazlasını koyduk, kalan miktara da kakaoyu ekleyip üzerine gezdirdik ve çatalla çizgiler çizdik(yaptık ettik diyorum sahiden tüm aşamaları kızımla yaptık :))
  3. Önceden ısınmış 185C fırına verdim ve yaklaşık 20-25 dk harika kekimiz hazır :)
Afiyet olsun :)

 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri