بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

27 Mart 2010 Cumartesi

Hindistancevizli Kek

Sinangil'den gelen unlar bir bereketlendi ki Maşallah :) Hindistancevizlisini hiç açmamıştım bile geçenlerde Sultan'a giderken yapıp götürdüm hoş annesinin baklavasının yanında benim kekin lafı bile edilmezdi ama neyse...
Lafı fazla uzatmayacağım, haberler gayet güzel :)
Bahar geldi kapıya dayandı malum balkondaki menekşelerim sarı, pembe açmışlar :)

Arka balkona kırlangıçlar  tüm engellemelere rağmen yine yine yuva yapmışlarr ,:)

Akşama gezmeler da göründü yine hadi kaçtım hazırlanmam lazımm :)

Bu keki özellikle tavsiye ediyorum özellikle pişerken eve dağılan koku enfesti, işte tarifim :)

Malzemeler
* 4 yumurta
* 3 su bar. hindistancevizi aromalı kekun
* 1,5 su bar. toz şeker
* 100 gr.yumuşamış tereyağı (yada margarin)
* 1,5 su bar.süt
* yarım su bar. sıvıyağ

Yapılışı
1. Oda sısısındaki yumurtaları şekerle mikserin orta hızında 5 dk. çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına döküp.
2.185C fırında yaklaşık 30 dk. pişirin.
3.Fırından çıkınca 10 dk.dinlendirip kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin.


Not: 
1.Kekiniz pişerken ilk 15 dk kesinlikle fırının kapağını açmıyoruz (ısı kaybı olur ve kekimiz kabarmaz..
2.Pişme süresinin sonuna doğru kalıbı fırından çıkarmadan biraz öne doğru çekerek hamurun üzerine bıçak batırıp çekilir, bıçağa herhangi bir yapışma olmazsa kekimiz pişmiştir.Yapışma olduğu durumda pişirmeye devam :)
3.Benim gibi hazırlanma telaşına düşerseniz kekiniz hafif yanıksı olur ama hoşgörülü arkadaşlarınız bu işi ayrı bir moda sokup gecenin sonundaki "-mesuttt" esprisiyle haftaya damgasını vurur ;) 


Sevgiler...

Afiyet olsun :D

23 Mart 2010 Salı

Elmalı Muhallebi Kupları

Allah'a şikayet olmasın ama şu salı günlerini pek sevmiyorum ya.. Malum semt pazarım var :(  Yeni evim de pazara biraz uzak olunca tabi yorucu oluyor.. Şükür eşim de evdeydi bende Sezoş'u ona bıraktım, baba kız parka gidip oynadılar çok eğlendiler  :) Bende hem pazarımı yaptım sonra da kasap ve balıkcıma uğradım ve bu akşamm çipura partisi var yine :)) Cahide ablanın dediği gibi benim balık canavarı olduğunu bilmeyen kalmamıştır sanırım ;=))

Elmalı muhallebili kuplara gelince pazar günü bize gelen kayınvalidemler için kızımla hazırladık, çok hafif ve değişik bir lezzet oldu doğrusu, yiyenler tarafından da çok beğenildi :)
Denemenizi tavsiye ederim, tarife ise..

Malzemeler
* 3 elma
* 1 çay kaşığı tarçın
* 4 yemek kaşığı tozşeker
* 1 çay bar. ceviz içi
Muhallebi için
* 1 litre süt
* 1 su bar.toz şeker
*4 yemek kaşığı un
* 1 paket vanilya

Yapılışı
1. Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyin(ben rondodan geçirdim).Tavaya alıp üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.İçine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve kuplara paylaştırın.
2.Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.Kuplardaki elmaların üzerine ekleyin.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun.Soğuyunca üzerine tarçın yada dövülmüş ceviz serpin, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun  :)

19 Mart 2010 Cuma

Ceylan Palamutu


Evet  evet biliyorum resim pek de iyi değil ama siz lezzetinden haber sorun..

Sevgili arkadaşım Sultan' larda yenilen güzel bir akşam yemeğinde resimlenmiş ve afiyetle yenmiştir mübarek balık :)
Sultan'ın eşi Hakan Ç.(eşimin de en yakın arkadaşıdır) zıplınla dalar hemen hemen hergün ve bu mübarek balığı da kendisi vurmuş o kadar lezzetliydi ki anlatamam.. tabi üzerine sürülen tereyağının da etkisi olduğu kesin :)
Hepinize hayırlı bir haftasonu geçirmeniz temennisiyle..

Gelelim tarife..

Malzemeler
* Balık(biz ceylan palamutu kullandık ama siz istediğiniz balığı kullanabilirsiniz)
* Tereyağı, sıvıyağ
* Tuz, karabiber

Yapılışı
1.Ayıkladığımız balığı güzelce yıkayıp, tuzluyoruz
2. Fırını 200C getirip önce sıvıyağla yağlıyoruz sonra araları kesik atıp, tereyağları aralara sıkıştırıyoruz, birazda karabiber sürüyoruz.
3. Fırına veriyoruz ve 20 dk pişiyor :)
4.Sultan yanına havuçta dilimlemişti doğrusu harika atıştırmalık olmuştu :)

Afiyet olsun...

18 Mart 2010 Perşembe

Hediyelerim :)

Sevgili arkadaşlarım Aslı ve Selma'nın yapmış olduğu hediyeleşme etkinliğinden tabi ki eksik kalmadım ve dün resimde gördüğünüz hediyelerim sevgili arkadaşım Sibel'den geldi,hepinizin bildiği gibi kendisi Arka Mahalle ile Bir Gün'ün yazarlarından biri:)

Kendisine bir kere daha teşekkür ediyorum ve sevgilerimi yolluyorum :)

(Sibell özellikle Sezanur ve eşim Ender çikolatalar için teşekkür ediyorlar, bense tupperware'in bu boy kabını  uzun zamandır istediğimi itiraf etmeliyim  :))

Hepinizi Allah'a emanet ediyorum ve şimdiden hayırlı cumalar diliyor..şimdi kaçıyorum..

(nacizhane gülyüzlü  bazı arkadaşlar beni siyer anlatıcısı atadılar çalışmam gerek :))

Selametle...

14 Mart 2010 Pazar

Portakallı Kurabiye



Selamun Aleykum dostlar, hepinizde hayırlı haftalar diliyorum, yokluğumda hatır soran sormayan, arayan aramayan herkeze Rabbim iyilik, afiyet, bol rızk versin..
Hamdolsun ailecek iyiyiz :)

Havalarda Antalya' da iyiden iyiye ısındı ama yalancı bahara aldanmamak gerektiğini mâaile
öğrendik :)
Bugün ise Sezanur' umla evden çıkmadık bu güzel kurabiyeleri yaptık, çünkü dün kızımla bi hayli gezip yorulmuştuk. Birtanemin yaparken ki hevesi mutluluğu görülmeye değerdi doğrusu..
Büyüdükce bana yardım etme isteği artıyor, her işimde benle ortak olmak istiyor " anne bende yapabilirim, anne yardım edebilirim, anne birlikte yapalım mı? " en çok duyduğum sözler arasında :)

Hoş İnşallah kısa süreli olmaz bu yardım olayı :))

Tabi insan 7'sinde neyse 70'şinde o olurmuş diye bir atasözü de mevcut şükür :D

Rabbim cümlemizin evlatlarını bağışlasın..

Tarifim narince'den, çay saatlerinizi şenlendirecek hem gözleri hemde miğdeleri bayram ettirecek türden kurabiyemizin tarifine buyrun...

Malzemeler:

  • 125 gr tereyağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket şekerli vanilin
  • Bir portakalın kabuğunun rendesi
  • Aldığı kadar un

Bu malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yoğurun, hafif unlu tezgahta açıp, istediğiniz kalıpla kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene kadar pişririn. Soğuyunca bir ucunu diledğiniz reçele ya da marmelata batırıp hindistan cevizine bulayın.

Afiyet olsun...

10 Mart 2010 Çarşamba

Küçük Bir Ses...






 Blog sahibesi ve çekirdek ailesi bornşiti atlattı şükür (kızımın öksürüğü hala geçmedi bugün Tülin abla'nın elma muhallebisini de deneyeceğim)


Ama şimdi de güzel kayınvalideciğim hasta :(

Onunla ilgileniyorum ama iyileşme süresi sanırım yaşla da ilgili biraz uzayacak sanki...

Bornşitle ilgili her türlü öneriye açığım..


Bu arada sizlere ve bloguma ne kadar alıştığımı farkettim sessiz takipci olarak kalıcam sanırım bir süre daha  (tabi dayanamayıp yorum yazdığım da oluyor:))

 

Hepinize sağlık dolu günler diliyorum, Allah'a emanet olun...

3 Mart 2010 Çarşamba

Mutluluk...ve kısa bir ara...


Çekirdek ailemizle yaptığımız güzel gezinin ardında elimizde kalanlar...

1. Sezoş'un kırmızı fırıldağı :)

2. Yediğimiz harika pizza :)

3. Bu harika manzara karşısında içilen bol karanfilli çay :)

4. En önemlisi MUTLULUK...

Rabbim' e sonsuz defa hamdolsun...

(kısa bir ara veriyorum...
İnşallah güzel paylaşımlarla buluşmak ümidiyle...) 

1 Mart 2010 Pazartesi

Damla Çikolatalı- Kakaolu Kağıtlı Kek

Alışveriş listemi yaptım malum yarın salı pazarım var, Cahide Abla'nın kış turşusunu denemeyi düşünüyorum İnşallah, daha önce turşu kurdum tabiki ama içinde brokoli, karnıbahar olanını ilk defa deneyeceğim İnşallah mahcup olmam :)
Şöyle bir baktım da şuara hep anne tariflerinden gitmişim, kağıtlı kekde öyle, daha önceki yayınladığım tarife çok benziyor,kızımın isteği üzerine fazladan  damla çikolata ekledik :) (burayı okurken Sultan'ın yüzündeki gülümsemeyi ve eklemezsen eksik kalırdın tubaaa dediğini  tahmin edebiliyorum :) evet evet kabul ediyoruz biz anne-kız damla çikolata canavarıyızzzz hahah)
sözün özü kekimiz harika oldu, denemenizi tavsiye ediyorum.


Hepinize hayırlı bir hafta diliyorum..

Malzemeler
* 3 yumurta(oda sıcaklığında)
* 2 çay bar. toz şeker
* 1 su bar. sıvıyağ
* 2 çay bar. süt
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 4,5 su bar. un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1,5 çay bar. damla çikolata
Yapılışı
1. Önce yumurta ve şekeri miskerde köpürtün
2. Diğer malzemeleri ekleyip tepsiye dizdiğiniz kağıt kek kalıplarına 1'er yemek kaşığı ekleyin.
3. 185 C fırında 30 dk. pişirdim.

Afiyet olsun :)

Çanta M!mi :)


Yalancı baharın yüzünü gösterdiği güzel Antalya'm dan hepinize merhabalar, ama bu defa kanmam.. itiraf ediyorum geçtiğimiz haftalarda kabansız dışarı çok çıktım ve ağzımın payını haddinden fazla aldım.. hala öksürük var ama çok şükür geçen haftaya göre çok iyiyim(iyiyiz) Geçmiş olsun dilekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum :)

Sırada şu çanta mimi var..bana gelmez umarım demiştim ama güzel anne adayımız elif-ekin mutfağı mimlemiş, çantamda olanlar ise; malum Sezoş hanımın bezi, çubuk kraker, şekerlemeler,çok sevdiğim karpuzlu sakız, peçete, ıslak mendil, vişneli dudak parlatıcım, Sezoş'un annemden yürüttüğü kırmızı tarak, sayacım, cevşenim, Esma-ül Hüsna, 40 hadis, cüzdanım ve verdiğim parayı onca yıl geçmesine rağmen tamamen haketmiş emektar çantam :) Aslında bu çantayı kullanmaya baya bi ara vermiştim çünkü Sezanur doğunca şöyle kırmızı valiz gibi bir çantam vardı ama artık ihtiyaçlar azaldı ve bu orta boy çantalara geçtim :) Birde yanıma mutlaka kızım için yedek atlet, bluz vs alırdım ama çantayı boşalttığım anda çıkmadı işte ve harika bir not defterim vardı çok sevdiğim bir arkadaşım almıştı ;) en son tarif yazmak için çıkardım ve tekrar koymamışım burda:)
Neyse lafı fazla uzattım..şimdi geldi bu mimi paslayacağım sevgiliii arkadaşlarıma heheheheeee :))
evimin neşesi(ALEYNA), aysultan'ım, pembe tatlar(Aslişkom),lila ve mor( makbule), urfatutkunu(Aslıhan), mimleri çok çok seven, cevaplamak için sabırsızlandığına emin olduğum cahideninelleri(Cahide Ablam) ve yine mim olayına bayılan Papatya Prenses :))))))))))))  
Kolay gelsin hanımlar ( yanlış anlaşılmayalım teklif var, ısrar yok..asla kırıcı olmak istemem  :))

İyi haftalar diliyorum, sevgiler..
 
designed by GeCe for only Tuba'nın Tarifleri